Recept banaan-ei pannekoekjes

Recept banaan-ei pannekoekjes

Banaan-ei pannekoekjes is eens wat anders om mee te ontbijten of lunchen. Je maakt het snel en het zit boordevol energie, vitaminen en mineralen. Door de eiwitten uit de eieren en noten blijft je suikerspiegel stabiel en heb je lang een verzadigd gevoel.



Ingrediënten

Voor 3 pannekoekjes (1 portie)


  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels amandelmeel (Lidl)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 handje noten naar keuze (onbewerkt en ongezouten)
  • 1 blokje pure chocolade
  • 1 hand blauwe bessen (diepvries)
  • Snufje himalayazout/zeezout
  • Klodder roomboter


Eventueel kun je naar smaak nog een klodder Griekse Yoghurt toevoegen als topping.

 

Bereidingswijze


  1. Haal de blauwe bessen uit de vriezer en zet ze weg in een kommetje
  2. Prak de banaan met een vork in een kommetje plat, totdat deze smeuïg is. Er mogen nog klontjes in zitten
  3. Doe het ei erbij en kluts door elkaar
  4. Voeg de amandelmeel, zout en kaneel toe en roer door. Laat 5 minuutjes staan.
  5. Doe in een pan een klodder roomboter en wacht totdat deze is gesmolten
  6. Schep het beslag per 2 eetlepels in de pan zodat er pannekoekjes ontstaan (maak ze zo groot als je zelf wil). Strooi de blauwe bessen snel op het beslag en duw ze een beetje naar beneden
  7. Hak intussen de nootjes en chocolade fijn
  8. Zodra de pannekoekjes klaar zijn kun je ze opbouwen. Het is lekker om tussen de pannekoekjes in wat chocolade te doen zodat dit gaat smelten. Top evt. af met een klodder Griekse yoghurt
  9. Strooi de nootjes eroverheen en evt. nog wat kaneelpoeder.
    Eet smakelijk!


Voor wat extra groenten kun je een wortel heel fijn raspen en door het beslag mengen. Dit proef je nauwelijks en je krijgt een beetje het effect van carrot cake.


 

 

Share by: